Udělejte si radost


Jen na málokoho nepůsobí depresivně zimní počasí. Nemyslíme tu nádhernou zimu, kdy nasněží čerstvý sníh, všude je krásně bílo, do toho svítí sluníčko a teploty jsou jen mírně pod nulou. Myslíme tu zamračenou, často inverzní zimu, kdy se slunce neukáže i několik týdnů, kdy je venku břečka, ve které se nedá chodit a která nám všem pouze kazí náladu. To potom netrpělivě všichni čekáme na jaro, až se konečně udělá krásné počasí, roztaje všechen sníh a tráva se začne zelenat a vykvetou první sněženky, začnou létat včelky, úplně to vidíte?

Ale nekonečná zima se dá vhodně využít a můžete probrat, co se dá ve vašem životě změnit k lepšímu. Můžete plánovat, co všechno příští rok stihnete, kam se podíváte, co všechno zařídíte apod. Můžete plánovat dovolenou, ale třeba i jen víkendové výlety.

změna k lepšímu

Změna k lepšímu, to je pro většinu lidí spjato se změnou s finanční situací. Budete-li mít přes zimu čas, můžete si udělat podrobné rozbory vašich příjmů a výdajů a hlavně popřemýšlet, jak příjmy navýšit, abyste nemuseli ubírat na výdajích, tzn. šetřit. Můžete popřemýšlet o změně zaměstnání a rozeslat životopisy na firmy, kde byste se mohli uplatnit a kde byste dostali větší plat. Dá se také popřemýšlet o doplnění vzdělání, o kurzech, abyste ve stávajícím zaměstnání mohli zažádat o lepší pozici a tím pádem opět o vyšší plat.

změna k lepšímu

Také můžete popřemýšlet o půjčkách nebo hypotékách, které by vás mohly někam posunout. Třeba k lepšímu a spokojenějšímu bydlení. Někdy může být změna k lepšímu kanalizace-instalateri.cz jen v rekonstrukce vašeho bydlení, třeba nové bytové jádro nebo i jen obyčejné vymalování. Změna k lepšímu může být pro každého úplně jiná představa, ale neměli byste se bránit změnám, pokud jsou opravdu k lepšímu, a někdy i zariskovat. Život je krátký, tak proč ho jen přežívat a ne si ho pořádně užít.